Konstkvällen – Art Night – in Lund, October 18Det gick riktigt bra på Kulturnatten – över 50 besökande även om det fanns hundratals andra evenemang och Vegagatan ligger en bit utanför centrum.

Nu gäller det Konstkvällen lördag den 18 oktober 17-22 – tillfället för dig som inte kunde besöka min studio på Kulturnatten.

Jag har också öppet på min helt egen “Konstsöndag” dagen efter 14-17.

Det kommer att finnas ett par nya foton av mer konceptuell karaktär. Här är “Girl And Car” (2014) – ett stycke fotografik som associerar till måleriet.

 

© Jan Oberg 2014

 

I år har jag dessutom fler unikat – antingen tryckta på metall eller på canvas och papper men monterade i gamla ramar, stora som små.

“Experiment – Koncept – Tradition” kallar jag urvalet på Konstkvällen.

 

Experimentera gör jag hela tiden – med bildtyper, val av kamera och iPhone apps, med tryckning på olika medier och med presentationen.

 

Koncept har att göra med vad fotografi – och fotografik, som jag kallar det – kan tänkas vara. Hur uppfattar det mänskliga ögat världen? Hur ser kameran världen? Det är inte samma sak…

 

Tradition signalerar ett intresse för klassikerna – Monet eller Courbet t ex men också Hockney, Rauschenberg, Richter or Johns. Som ett exempel från i år min serie “Black Girl With A Pearl Earring” som är en pastiche på Vermeer’s klassiska målning från 1665 som jag skrivit om här och som det kommer att finnas nya versioner av på utställningen.

 

Här “Departure” (2014) – ett exempel på unikat, tryckt på canvas, i specialinramning och inte utan en touch av Gerhard Richter.JelenaDepGoldFrame_PhSh
“Departure” © Jan Oberg 2014

Detta sagt är det inget fel på en klassisk svart-vit realistisk bild…

“Kick # 1” © Jan Oberg 2014

Välkommen på Konstkvällen lördag den 18:e oktober! 

Best, Jan

 

Would love to read your views, ideas or suggestions here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.