Konstkvällen i Lund 19 oktober 2013

Bara en månad efter Kulturnatten 21 september kommer nu Konstkvällen, som alltid infaller på tredje lördagen i oktober. I år har 19 museer och gallerier mm öppet 17-22. Öberg FotoGrafik är den tjugonde.

Toji Temple Flee Market, Kyoto 2010 © Jan Öberg
Toji Temple Flee Market, Kyoto 2010 © Jan Öberg

Jag var riktigt nöjd med Kulturnatten – kring 60 kom även om min lilla studio ligger längst borta från centrum. Allt jag visade var nytt och det är (med vissa undantag) samma foton jag visar nu på Konstkvällen – “klassiskt” svart-vita som ovan, photo paintings som nedan, foton från Iran, Lund och Skåne samt några porträtt – tryckta på papper, canvas och metall.

Och sedan blir det debatt om Lunds kulturliv (se nedan).

Här har du programmet för all 20 platser

Om Öberg FotoGrafik står det:

ÖBERG FOTOGRAFIK
Vegagatan 25

Foto är inte vad det har varit – Nya bilder på olika media. Öberg FotoGrafik är ett galleri för experimentell fotografi. Galleriet drivs av Jan Öberg som är fredsforskare och konstfotograf. Öberg utforskar om det finns något som kan kallas fredsfotografi som alternativ till vår världs oändligt många bilder av våldet.
Kl 18 och 21:
Välkommen att delta i en kort debatt: “Lund – Hightech oas eller kulturell öken?”
Samt presentation av en ny blogg – öppen för allmänheten – kring denna fråga.

Backåkra Tree Group 2013 © Jan Oberg 2013
Backåkra Tree Group 2013 © Jan Oberg 2013

 

Would love to read your views, ideas or suggestions here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.