Nya bloggen “KulturlivLund” öppnar senare i veckan

Texten nedan postades i dag på Facebook-gruppen “Lunds Konst och Kultur”

Hejsan!
Lite goda nyheter:

1) Alla inlägg på denna sida sedan starten kommer senare i veckan att presenteras på en ny blogg. Den har länkar, bilder, sökmotor, “tags” och blir mycket lättare att skriva på för alla. Denna sida stängas ned någon vecka senare.

Lund behöver inspiration från alla världshörn och ge tillbaka någonting till dom
Lund behöver inspiration från alla världshörn och ge tillbaka någonting till dom

2) Ni som är med här kommer naturligtvis att kunna skriva inlägg men – och det är viktigt – den blir öppen för vem som helst och inte bara Lundabor eller Facebook-människor. 

3) Jag står gärna som moderator – och det kan finnas fler om någon vill – men jag ska faktiskt inte skriva så mycket som hitintills, det ska alla andra med intresse för Lunds kulturliv göra.

4) Den 21 september är det Kulturnatt, 19 oktober Konstkväll. Detta är utomordentliga tillfällen att intensifiera debatten om Lunds kulturliv. På Öberg FotoGrafik på Kulturnatten kommer jag att prata om detta som en del av en ny utställning.

5) Under veckan kommer jag att ta kontakt med lokala medier och se om de vill skriva om bloggen o kulturlivet – med huvudvikt på alla förslag som kommit fram. Den kommer att spridas på sociala medier – och du kan göra det samma.

6) Det vore bra om vi snarast kunde bilda en liten “action group” på 3-4 eldsjälar kring dessa frågor.

7) Vi måste ha gång i debatten på ett helt annat sätt. Det räcker inte med att en handfull har “sett” eller tryckt “like”. Och blir det inget av det så får det gå som det går. Utan aktiv debatt och många deltagare kommer inget att förändras i vår stad. Du och jag vet att det är så.

Sprida gärna detta i dina kretsar – stort tack!

Would love to read your views, ideas or suggestions here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.